Мандра Съединение

град Съединение

За мандрата

Мандрата е основана през 1991 година в гр. Съединение и произвежда висококачествени сирена от краве,овче и козе мляко. Производствената база се намира в град Съединение област Пловдив. СД "Костови-ЕМК" са традиционни носители на престижни награди за своите продукти.

Еню Костов е в занаята от 1958 година. Завършил единственото в България практическо млекарско училище в град Пирдоп. Практикува и работи в мандри, където усвоява уменията на най-добрите Калоферски майстори сиренари и е считан за наследник на прочутата Калоферска школа.

За сиренето

Сиренето се произвежда от сурово краве, овче и козе мляко, доставено от подбрани фермери в района. Вкусовите качества на произведенето сирене е такова каквото е познато от преди 50 години. Работи се единствено с естествени закваски и технологията на производство отговаря на съвременните изисквания за добра производствена практика. Продукцията се реализира на нашия пазар от оторизирани дистрибутори в страната. Мандрата е лауреат на много награди и носител на 2 златни медала от Международния панаир в град Пловдив.